• Agar 20g

6.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 12.9
Paczkomat InPost 12.9
Kurier 14.9
Kurier POBRANIE 19
Dostępność Duża dostępność
Agar jest wytwarzany z czerwonych alg, wydobywanych u wybrzeży Japonii. Ma postać wysuszonego proszku, który jest używany w kuchni, jako substancja żelująca. Zastępuje tradycyjną żelatynę pochodzenia zwierzęcego i stanowi jej naturalny zamiennik.
Agar nie jest nowym produktem, choć w Europie został odkryty i doceniony stosunkowo niedawno. Dla porównania – Japończycy znają agar już od XVII wieku. W ostatnim czasie stał się bardzo popularny, ponieważ jest zaliczany do zdrowej żywności, która stanowi zamiennik sztucznego, przetworzonego i niezdrowego pokarmu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście