Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- sklep
-
kategorie
- Sattva Ayurveda - Kosmetyki Ajurwedyjskie
- YOPE - dla Ciebie
- LAVERA - dla ciała, skóry i włosów
- Ben & Anna
- Beaming Baby - ekologiczne pieluchy
- BABY ANTHYLLIS - dla dzieci od urodzenia
- ECODENTA - naturalne pasty do zębów
- BeBio by Ewa Chodawkowska
- ETJA - naturalne olejki eteryczne
- Nanobiotic - siła jonów srebra
- UBERWOOD - pielęgnacja skóry wrażliwej
- Kremy
- Mydła
- Oleje kosmetyczne i lecznicze
- Bania Agafia (Babuszka Agafia)
- Żele
- Kamienie i kryształy
- Dla zębów
- YOUR NATURAL SIDE - Twoja Naturalna Strona
- moja historia
- blog
- kontakt
- rabaty
-
-
Anyż gwiaździsty - 20g


Symbol:
any-gwi-20g
3.30
Wysyłka w ciągu | 48 h | ||||||
Cena przesyłki |
13
|
||||||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5902115100987 |
Dziękuję za wsparcie!
Zostaw telefon |
- Opis produktu
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie specjaliście
Anyż gwiaździsty, nazywany też gwiazdkowym to przyprawa stosowana w kuchni, a także w medycynie naturalnej. To przede wszystkim niepowtarzalny smak, który znakomicie wydobywa wszystko, co najlepsze z każdej potrawy.
Anyż gwiaździsty to wysuszone owoce wiecznie zielonego drzewa o nazwie badian właściwy. Ma formę ośmioramiennych gwiazdek, z znajdującymi się wewnątrz nasionami. Jest aromatyczną przyprawą i stanowi surowiec do produkcji leków i kosmetyków.
Anyż gwiaździsty był stosowany w medycynie naturalnej już przez starożytnych Greków i Egipcjan. Używano go w zwalczaniu dolegliwości trawiennych i w schorzeniach układu oddechowego, zwłaszcza kaszlu. Obecnie pozyskuje się z niego kwas szikimowy, znany jako preparat Tamiflu, przyjmowany w trakcie grypy.
Zastosowanie anyżu w kuchni
dodatek do dań orientalnych
dodatek do mięs
przyprawa do deserów
przyprawa do egzotycznych herbat i kaw
dodatek do domowych likierów i nalewek
Co ciekawe w niektórych kulturach świata anyż funkcjonował jako produkt o własciwościach magicznych. Noszony w woreczku na szyi miał przyczyniać się do wyostrzania zmysłów.
Anyż gwiaździsty to wysuszone owoce wiecznie zielonego drzewa o nazwie badian właściwy. Ma formę ośmioramiennych gwiazdek, z znajdującymi się wewnątrz nasionami. Jest aromatyczną przyprawą i stanowi surowiec do produkcji leków i kosmetyków.
Anyż gwiaździsty był stosowany w medycynie naturalnej już przez starożytnych Greków i Egipcjan. Używano go w zwalczaniu dolegliwości trawiennych i w schorzeniach układu oddechowego, zwłaszcza kaszlu. Obecnie pozyskuje się z niego kwas szikimowy, znany jako preparat Tamiflu, przyjmowany w trakcie grypy.
Zastosowanie anyżu w kuchni
dodatek do dań orientalnych
dodatek do mięs
przyprawa do deserów
przyprawa do egzotycznych herbat i kaw
dodatek do domowych likierów i nalewek
Co ciekawe w niektórych kulturach świata anyż funkcjonował jako produkt o własciwościach magicznych. Noszony w woreczku na szyi miał przyczyniać się do wyostrzania zmysłów.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
|
Odbierz 8% RABATU i bądź na bieżąco ze wszystkimi nowościami! |
|
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Produkty podobne
4.40
21.49
19.90
43.90
-25%
32.98
14.89
3.30
2.40
2.40
3.30
3.30