• BIO Fasolka czerwona KIDNEY 1kg BIO PLANET

27.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 12.9
Paczkomat InPost 12.9
Kurier 14.9
Kurier POBRANIE 19
Dostępność Mało
<p>Sposób przygotowania: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.</p>
<p>Czerwona fasola jest, obok kukurydzy, jednym z najważniejszych składników w wielu daniach kuchni meksykańskiej i południowoamerykańskiej. Trudno wyobrazić sobie bez niej takie tamtejsze klasyki jak przyrządzane w Meksyku chili con carne, burrito i gordita czy brazylijski gęsty gulasz z czarnej i czerwonej fasoli, zwany feijoada.</p>
<p>Czerwona fasola może być też świetnym dodatkiem do zup, gulaszów oraz curry. W Indiach przyrządza się z niej danie zwane rajma dal – do fasoli dodają cebulę, pomidory i odpowiednio skomponowany zestaw przypraw.</p>
<p>Jest też znakomitą bazą do pysznych past kanapkowych oraz dipów. Konsystencja fasoli sprawia, że świetnie nadaje się ona także do przyrządzania wegetariańskich i wegańskich pasztetów. Pasują do niej przeróżne dodatki – możesz np. zblendować ją z suszonymi pomidorami i odrobiną mielonej słodkiej lub wędzonej papryki, ziół prowansalskich czy lubczyku i majeranku.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Warunki przechowywania</p>
<p>Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.</p><br><p><strong>Skład:</strong> fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)</p>
<p> </p>
<p>WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g</p>
<p>Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal</p>
<p>Tłuszcz - 0,3 g,</p>
<p>w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g</p>
<p>Węglowodany - 29 g,</p>
<p>w tym cukry - 2,2 g</p>
<p>Błonnik - 28 g</p>
<p>Białko - 26 g</p>
<p>Sól - 0,06 g</p>
<p> </p>
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście