-
BIO Kakao w ziarnie 250g CETRYFIKAT


Kakaowiec to drzewo pochodzące z Ameryki Południowej, obecnie uprawiane także na obszarach Azji i Afryki. Jego ziarna charakteryzują się dużą zawartością antyoksydantów. W wyniku procesu fermentacji ziarna kakaowca przyjmują brunatną barwę.
Wysyłka w ciągu | 48 h |
Cena przesyłki | 13 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Dziękuję za wsparcie!
Zostaw telefon |
Kakaowiec to drzewo pochodzące z Ameryki Południowej, obecnie uprawiane także na obszarach Azji i Afryki. Jego ziarna charakteryzują się dużą zawartością antyoksydantów. W wyniku procesu fermentacji ziarna kakaowca przyjmują brunatną barwę.
SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE
Organiczne nieprażone ziarna kakaowe
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
STOSOWANIE
Ziarna kakaowca wykorzystywane są do produkcji masła kakaowego, kakao i czekolady. Można je także spożywać jako słodką przekąskę lub używać jako dodatek do różnego rodzaju deserów.
INFORMACJE DODATKOWE
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.