• BIO Kakao w ziarnie 250g CETRYFIKAT

Kakaowiec to drzewo pochodzące z Ameryki Południowej, obecnie uprawiane także na obszarach Azji i Afryki. Jego ziarna charakteryzują się dużą zawartością antyoksydantów. W wyniku procesu fermentacji ziarna kakaowca przyjmują brunatną barwę.

18.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 24h 15
Kurier InPost POBRANIE 16
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Kakaowiec to drzewo pochodzące z Ameryki Południowej, obecnie uprawiane także na obszarach Azji i Afryki. Jego ziarna charakteryzują się dużą zawartością antyoksydantów. W wyniku procesu fermentacji ziarna kakaowca przyjmują brunatną barwę.

 

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

 

Organiczne nieprażone ziarna kakaowe

image

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

STOSOWANIE

 

Ziarna kakaowca wykorzystywane są do produkcji masła kakaowego, kakao i czekolady. Można je także spożywać jako słodką przekąskę lub używać jako dodatek do różnego rodzaju deserów.  

 

INFORMACJE DODATKOWE

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście