• BIO Młody jęczmień 100g - źródło chlorofilu

Młody jęczmień jest bogatym źródłem witamin z grupy B, żelaza, wapnia, magnezu i cynku. Ponadto w swoim składzie zawiera również naturalne hormony oraz aminokwasy egzogenne, czyli takie, których organizm nie jest w stanie sam wytwarzać.

14.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 15
Kurier POBRANIE 20
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

BIO Młody jęczmień - źródło chlorofilu

Młody jęczmień jest bogatym źródłem witamin z grupy B, żelaza, wapnia, magnezu i cynku. Ponadto w swoim składzie zawiera również naturalne hormony oraz aminokwasy egzogenne, czyli takie, których organizm nie jest w stanie sam wytwarzać.

Dodatkowo posiada wiele związków o charakterze przeciwutleniaczy, które wykazują działanie przeciwzapalne, przeciwnowotworowe i przeciwwirusowe. Do jego zalet można zaliczyć także fakt, że posiada on w swoim składzie znaczące ilości chlorofilu, który korzystnie wpływa na równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

STOSOWANIE

Młody jęczmień można stosować jako dodatek podnoszący wartość odżywczą wielu potraw, np. koktajli, owsianek, musli, soków, sałatek czy zup.

INFORMACJE DODATKOWE

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: BIO młody jęczmień

image

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Właściwości młodego jęczmienia

Charakterystyczny, zielony kolor, jakim wyróżnia się młody jęczmień, jest związany z faktem, że roślina stanowi źródło chlorofilu. Liczne badania naukowe wykazały, że ten tzw. super food przyczynia się do usuwania nadmiaru wolnych rodników z organizmu. Dzięki temu:

  • przyspiesza gojenie się ran,

  • wzmacnia układ odpornościowy,

  • poprawia kondycję naczyń krwionośnych,

  • wspomaga pracę niektórych narządów wewnętrznych, w tym nerek i wątroby,

  • wspiera leczenie niedokrwistości.

Zielony, młody jęczmień ma znacznie więcej beta-karotenu niż marchewka. Dzięki temu pozytywnie wpływa na kondycję skóry i chroni ją przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych, w tym promieniowaniem słonecznym, smogiem, zanieczyszczeniem powietrza, kurzem i uszkodzeniami mechanicznymi.

Najlepiej jest spożywać go w formie soku lub smoothie.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia