• BIO Syrop z Agawy 1100g EKOLOGICZNY

Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.

37.90 -8% 35.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 12.9
Paczkomaty InPost 12.9
Kurier 14.9
Kurier POBRANIE 19
Dostępność Duża dostępność

Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, ułożone w rozetę, pokryte ostrymi kolcami.

Syrop z agawy może stanowić alternatywę dla cukru białego. W smaku jest delikatniejszy niż syrop klonowy i miód. Jest produktem naturalnym pochodzącym z upraw ekologicznych.

Syrop z agawy jest prawie 1,5 razy słodszy, niż zwykły cukier. Zawiera naturalne enzymy, składniki mineralne i witaminy oraz błonnik i inulinę. Jest źródłem naturalnego wapnia, magnezu, potasu i żelaza. 

Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego, dlatego mogą sięgać po niego również weganie jako formę zamiennika miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.

Syrop z agawy to naturalny słodzik pochodzenia roślinnego, dlatego mogą sięgać po niego również weganie jako formę zamiennika miodu. Posiada niższy IG niż miód i ma szerokie zastosowanie kulinarne.

Zastosowanie kulinarne:

  • zamiennik miodu

  • zamiennik cukru

  • słodzik do zimnych napojów

  • dodatek słodzący do deserów, ciast, wypieków

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)

 image

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

Dodatkowe właściwości

Syrop z agawy zawiera fruktozę, która ma wskaźnik glikemiczny niższy od tradycyjnego cukru, w związku z czym może być ciekawą alternatywą dla osób cierpiących na cukrzycę, gdyż nie będzie powodował gwałtownego wyrzutu insuliny. Podobnie jak np. aloes agawa korzystnie wpływa na działanie układu odpornościowego oraz wykazuje działanie przeciwzapalne.

Syrop ten doskonale nadaje się jako uzupełnienie rozmaitych, słodkich przekąsek, takich jak ciasta, ciasteczka czy różne desery. Można nim również słodzić napoje czy dodawać do niektórych potraw, aby uwydatnić ich smak. Kolejną zaletą agawy jest to, że w przeciwieństwie do miodu nigdy się nie skrystalizuje, co z pewnością ułatwi przyrządzenia rozmaitych dań. Znane jest też stosowanie syropu z lecznictwie, gdyż przy jego pomocy robi się wyciąg z cebuli, pomagający na problemy z gardłem.

STOSOWANIE

Syropu z agawy używa się najczęściej do ciast i deserów oraz jako słodzik do herbaty, kawy, napojów zarówno gorących jak i zimnych, oraz jako polewa do gofrów, naleśników i lodów. Przy wypieku ciast należy zwrócić uwagę na to, że syrop z agawy przyspiesza brązowienie ciasta, dlatego zalecane jest zmniejszenie temperatury pieczenia o 15-20*C.

 

INFORMACJE DODATKOWE

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście