• Herbata puerh chwila relaksu 50g

Bazowym składnikiem herbaty „Chwila Relaksu” są liście czerwonej herbaty Puerh. Gatunek ten wywodzi się z chińskiej prowincji Junnan. Cechuje się ona wyrazistym smakiem z lekką nutą goryczy. Charakterystyczny aromat zawdzięcza ona naturalnym procesom podczas produkcji, określanych przez Chińczyków mianem „postarzania”.

13.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 12.9
Paczkomaty InPost 12.9
Kurier 14.9
Kurier POBRANIE 19
Dostępność Duża dostępność

Herbata czerwona Puerh i inne składniki „Chwili Relaksu”

Bazowym składnikiem herbaty „Chwila Relaksu” są liście czerwonej herbaty Puerh. Gatunek ten wywodzi się z chińskiej prowincji Junnan. Cechuje się ona wyrazistym smakiem z lekką nutą goryczy. Charakterystyczny aromat zawdzięcza ona naturalnym procesom podczas produkcji, określanych przez Chińczyków mianem „postarzania”.

Dla zrównoważenia mocnego smaku Puerh, w składzie „Chwili Relaksu” znaleźć można również skórkę pomarańczową. Nadaje ona naparowi orzeźwiającego aromatu oraz sprawia, że gotowy napój zachwyca nie tylko smakiem, ale również zapachem.

Herbata „Chwila Relaksu” to mieszanka starannie dobranych składników roślinnych, w której nie brakuje również składowych o rozluźniających właściwościach, takich jak kwiat lipy i liście melisy. Wszystko to pozwoliło stworzyć napar kojący zmysły i wprawiający w dobry nastrój. Kubek „Chwili Relaksu” to codzienna dawka energii i odprężenia.

Jak czerwona herbata wpływa na organizm? – o właściwościach herbaty „Chwila Relaksu”

Herbata jeszcze do niedawana uznawana była za używkę niewywierającą żadnego pozytywnego działania na organizm człowieka. Jednak wzrastająca popularność tego naparu sprawiła, że naukowcy zainteresowali się jego wpływem na zdrowie. Wiele badań naukowych potwierdziło ogromne zróżnicowanie związków aktywnych zawartych w liściach drzewa herbacianego. Publikacje wymieniają między innymi związki takie jak kwas galusowy, kwercytyna, katechiny, teobromina i wiele innych. Dokładna zawartość i proporcje poszczególnych składników zależą od pochodzenia surowca, procesów technologicznych i czasu parzenia. Nie ulega jednak wątpliwości, że herbata czerwona może stanowić źródło wielu związków bioaktywnych, wpływających na funkcjonowanie organizmu. Publikacje wskazują, że regularne picie herbaty może wpływać na:

  • redukcję stresu
  • spowolnienie procesów starzenia
  • wspomaganie pracy układu sercowo-naczyniowego
  • poprawę pamięci i koncentracji
  • zmniejszenie ryzyka wystąpienia próchnicy
  • wspomaganie trawienia

1-2 łyżeczki herbaty liściastej zalać 250 ml gorącej wody w temperaturze 90-96 stopni. Parzyć przez 1-3 minuty. Fusy można użyć do ponownego zaparzenia herbaty około 2-3 razy.

Składniki: herbata czerwona Puerh, skórka pomarańczy, kwiat lipy, liść melisy, aromat

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście