• Imbir kandyzowany kostka 500g

Imbir kandyzowany, to korzeń imbiru obrany ze skórki, pokrojony w kostkę o grubości 8-10mm lub płatki, gotowany w syropie cukrowym. Tak powstałe owoce, powinny być delikatne i mięsiste a na powierzchni, powinny być obecne kryształki cukru.

20.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 24h 15
Kurier InPost POBRANIE 20
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Imbir kandyzowany, to korzeń imbiru obrany ze skórki, pokrojony w kostkę o grubości 8-10mm lub płatki, gotowany w syropie cukrowym. Tak powstałe owoce, powinny być delikatne i mięsiste a na powierzchni, powinny być obecne kryształki cukru. Jego cechą charakterystyczną jest posmak, który jest słodki i pikantny jednocześnie.


W odróżnieniu od surowego, imbir kandyzowany potrafi zachować swoje właściwości znacznie dłużej.
 
Imbir znajduje szerokie zastosowanie nie tylko w kuchni, ale także w medycynie naturalnej. W jego składzie znajdziemy całą gamę substancji o prozdrowotnym charakterze. Stanowi on źródło witaminy C, E, K, B1, B2 a także wielu cennych składników mineralnych, tj. wapń, fosfor, żelazo czy potas. Zawiera on także liczne olejki eteryczne, w których skład wchodzi m.in. gingerol - związek o silnym działaniu przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym, przeciwwirusowym i wykrztuśnym. 
 
Właściwości imbiru:

  • korzystnie wpływa na proces trawienia
  • pozytywnie działa na poziom cholesterolu we krwi
  • wspomaga leczenie infekcji górnych dróg oddechowych
  • łagodzi bóle miesiączkowe
  • wspomaga pracę układu krążenia
  • działa silnie rozgrzewająco
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście