• Kasza jęczmienna- Pęczak 1000g

Kasza jęczmienna pęczak, powstaje z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Niełamane ziarna jęczmienia są cennym źródłem węglowodanów oraz dobrze przyswajalnego białka.

4.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 24h 15
Kurier InPost POBRANIE 20
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Kasza jęczmienna pęczak, powstaje z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Niełamane ziarna jęczmienia są cennym źródłem węglowodanów oraz dobrze przyswajalnego białka. Kasza zawiera duże ilości błonnika - najwięcej z wszystkich odmian kaszy jęczmiennej oraz krzem, magnez, wapń, żelazo, cynk i miedź i witaminy: z grupy B oraz A, E i K.

Propozycja przygotowania: Kaszę przed gotowaniem należy przepłukać na sicie, aż woda będzie czysta. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i łyżką oleju. Do gotującej się wody wsyp kaszę (1 szklanka kaszy na 2,5 szklanki wody), zamieszaj i gotuj pod przykryciem przez 20 minut. Po ugotowaniu odstaw kaszę, aż wchłonie resztę wody.

Można wykorzystać ją na wiele sposobów nie tylko jako dodatek do porcji mięsa czy krupniku. Świetnie pasuje do gulaszu, sosów, zapiekanek oraz jako farsz. Można ją dodawać do sałatek i podawać z warzywami.

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia