• Kasza jęczmienna- Pęczak 1000g

Kasza jęczmienna pęczak, powstaje z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Niełamane ziarna jęczmienia są cennym źródłem węglowodanów oraz dobrze przyswajalnego białka.

10.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 12.9
Paczkomat InPost 12.9
Kurier 14.9
Kurier POBRANIE 19
Dostępność Duża dostępność

Kasza jęczmienna pęczak, powstaje z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Niełamane ziarna jęczmienia są cennym źródłem węglowodanów oraz dobrze przyswajalnego białka. Kasza zawiera duże ilości błonnika - najwięcej z wszystkich odmian kaszy jęczmiennej oraz krzem, magnez, wapń, żelazo, cynk i miedź i witaminy: z grupy B oraz A, E i K.

Propozycja przygotowania: Kaszę przed gotowaniem należy przepłukać na sicie, aż woda będzie czysta. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i łyżką oleju. Do gotującej się wody wsyp kaszę (1 szklanka kaszy na 2,5 szklanki wody), zamieszaj i gotuj pod przykryciem przez 20 minut. Po ugotowaniu odstaw kaszę, aż wchłonie resztę wody.

Można wykorzystać ją na wiele sposobów nie tylko jako dodatek do porcji mięsa czy krupniku. Świetnie pasuje do gulaszu, sosów, zapiekanek oraz jako farsz. Można ją dodawać do sałatek i podawać z warzywami.

image

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście