• Łuska babki jajowatej 200g

Łuski babki jajowatej stosowane są głównie, jako bogate źródło błonnika. Zawierają dużo związków śluzowych i stanowią 10-15% łupiny nasiennej. W momencie, gdy łuski zetkną się z wodą, pęcznieją.

12.49
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 11.9
Paczkomaty InPost 11.9
Kurier 24h 14
Kurier 48 za pobraniem 15
Kurier InPost POBRANIE 16
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Babka jajowata lubi słoneczne i dobrze nawodnione tereny. Pochodzi z Wysp Kanaryjskich i Hiszpanii, natomiast uprawia się ją w Brazylii, USA i Indiach. W Polsce bardzo często spotykana na polach i łąkach. Jej liście są charakterystyczne, mają lancetowaty kształt i delikatne owłosienie.

Kwiaty są jasno zielonożółte i drobniutkie. Owocem babki jest torebka, która zawiera małe, jasnobrunatne nasiona. To właśnie te nasiona są najcenniejsze, ponieważ ich łupinka jest bogata w związki śluzowe, które mają dobroczynny wpływ na nasze zdrowie.


Łuski babki jajowatej stosowane są głównie, jako bogate źródło błonnika. Zawierają dużo związków śluzowych i stanowią 10-15% łupiny nasiennej. W momencie, gdy łuski zetkną się z wodą, pęcznieją. 


Rola błonnika w organizmie:
-przyspieszenie oczyszczenia organizmu z resztek pokarmowych
-pozytywny wpływ na rozwój prawidłowej mikroflory jelit
-pomoc w oczyszczeniu organizmu z toksyn i metali ciężkich

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście