• Mąka migdałowa 500g Bezglutenowa

Mąka migdałowa powstała w 100% w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, sporo białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B.

26.89
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 24h 15
Kurier InPost POBRANIE 16
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Mąka migdałowa 500 g

Mąka migdałowa powstała  w 100% w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, sporo białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Ze względu na to, że jest wytwarzana z orzechów, nie zawiera glutenu. Posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna. Mąka migdałowa polecana jest osobom na diecie bezglutenowej i dbającym o linię.

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: mąka migdałowa 

image

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.

STOSOWANIE

Mąka migdałowa jest idealna do zagęszczania zup i sosów. Polecana także jako alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, do wypieku ciast i pieczywa. W wielu przepisach można śmiało zamienić ¼ tradycyjnej mąki na mąkę migdałową. Produkt świetnie sprawdzi się jako składnik ciastek, omletów, tart i mokrych ciast (np. brownie).

INFORMACJE DODATKOWE

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

KRAJ POCHODZENIA: USA / Hiszpania / Izrael

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście