• Mąka orkiszowa typ 680 1kg

Typ 680 to jasny typ mąki orkiszowej, którego można używać do wypieków w kuchni. Jest przydatna do produkcji pełnowartościowego pieczywa. Powstaje w wyniku pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkiszowej.

9.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 11.9
Paczkomaty InPost 11.9
Kurier 24h 14
Kurier 48 za pobraniem 15
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Uprawą orkiszu Europejczycy zajmowali się przez wiele lat, jednak został on wyparty przez uprawę pszenicy pospolitej. Obecnie zainteresowanie nim znów wzrosło, ze względu na bogactwo składników mineralnych, białek i witamin w nim zawartych.

Typ 680 to jasny typ mąki orkiszowej, którego można używać do wypieków w kuchni. Jest przydatna do produkcji pełnowartościowego pieczywa. Powstaje w wyniku pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkiszowej. 

Chleb upieczony z mąki orkiszowej jest niezwykle smaczny i pachnący, a co ważne, nie kruszy się. Orkisz zawiera więcej niż pozostałe mąki NNKT, czyli niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. 

Mąka orkiszowa jest źródłem m.in.: witaminy A, PP, E, B, kwasu krzemowego, selenu, cynku, miedzi i białka.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście