• Mąka z amarantusa 1000g

16.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 12.9
Paczkomat InPost 12.9
Kurier 14.9
Kurier POBRANIE 19
Dostępność Duża dostępność

Co zrobić z mąki z amarantusa?

Mąka z amarantusa stanowi wartościowy dodatek do różnego rodzaju słodkich i wytrawnych wypieków. W połączeniu z innym rodzajem mąki nadaje się do przygotowania domowego chleba, ciast i ciasteczek. Posłuży także do przyrządzenia naleśników, tortilli i placków. Wypieki z wykorzystaniem mąki z amarantusa zawsze się udają, gdy zachowasz odpowiednie proporcje. Przyjmuje się, że idealna mieszanka do wypieku chleba to 15% mąki z amarantusa i 85% innej mąki (np. pszennej). W wypiekach, które nie muszą rosnąć można użyć samej mąki amarantusowej. W tych  „rosnących”, jak chleb, trzeba ją zmieszać z inną. Mąka amarantusowa nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Poniżej znajdziesz kilka sprawdzonych przepisów, które warto wypróbować. 

 Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.


Składniki: mąka z nasion amarantusa

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście
  • Sklep zamknięty

Sklep został tymczasowo deaktywowany, prosimy spróbować za kilka dni.