• Mąka z tapioki 500g

11.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 12.9
Paczkomat InPost 12.9
Kurier 14.9
Kurier POBRANIE 19
Dostępność Duża dostępność
Mąka skrobiowa otrzymywana z bulw rośliny o nazwie maniok


bezglutenowa


pozbawiona smaku i zapachu


idealna do zagęszczania


wykorzystywana do puddingów, budyni, zup oraz wypieków


 
Tapioka to swego rodzaju kasza wytwarzana z egzotycznej rośliny o nazwie maniok. Jego właściwości od dawna są doceniane przez mieszkańców Ameryki Południowej, skąd pochodzi.
 
 
Tapioka jest produktem hipoalergicznym. Z tego względu mogą spożywać ją bez obaw nawet osoby ze skłonnością do reakcji alergicznych. Jej zaletą jest także fakt, że nie posiada w swoim składzie glutenu, co czyni ją produktem bezpiecznym dla osób z nietolerancją tego białka. Stanowi ona także źródło lekkostrawnych węglowodanów i z tego powodu jest szczególnie polecana w diecie osób starszych, dzieci a także w okresie rekonwalescencji lub leczenia chorób układu pokarmowego.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście