-
Migdały prażone solone 250g


Migdały to nasiona migdałowca o niezwykłej zawartości cennych dla zdrowia witamin i minerałów. Same migdały charakteryzują się delikatnym, słodkawym i lekko maślanym smakiem. Prażone z solą smakują jeszcze lepiej!
Wysyłka w ciągu | 48 h |
Cena przesyłki | 13 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Dziękuję za wsparcie!
Zostaw telefon |
Migdały prażone z solą
Migdały to nasiona migdałowca o niezwykłej zawartości cennych dla zdrowia witamin i minerałów. Same migdały charakteryzują się delikatnym, słodkawym i lekko maślanym smakiem. Z zewnątrz pokryte są delikatną, brązową skórką o gorzkawym posmaku.
W środku przybierają kolor kości słoniowej. Migdały często wykorzystywane są do produkcji mąki, która szczególnie ceniona jest przez osoby przestrzegające zasad diety bezglutenowej. Ponadto, nasiona migdałowca stosowane są w produkcji specjalnej pasty migdałowej o wyjątkowych wartościach odżywczych.
Migdały prażone solone możemy jeść na wiele różnych sposobów:
- Na surowo, w formie przekąski między posiłkami z dodatkiem świeżych owoców lub jogurtu naturalnego dla tych, którzy lubią słoną przekąskę.
- Na ciepło, w roli smacznego dodatku do domowych ciasteczek owsianych.