• Miód akacjowy 1000g

Miód akacjowy posiada bardzo jasny kolor, a barwą i konsystencją przypomina syrop cukrowy. Krystalizuje się bardzo powoli, a to za sprawą dużej zawartości fruktozy w składzie. Przyjmuje wtedy biały albo kremowo-żółty odcień.

40.00 -8% 36.89
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 11.9
Paczkomaty InPost 11.9
Kurier 24h 14
Kurier 48 za pobraniem 15
Kurier InPost POBRANIE 16
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Miód akacjowy 1000g

Miód akacjowy posiada bardzo jasny kolor, a barwą i konsystencją przypomina syrop cukrowy. Krystalizuje się bardzo powoli, a to za sprawą dużej zawartości fruktozy w składzie. Przyjmuje wtedy biały albo kremowo-żółty odcień.

Miód akacjowy w smaku jest słodkim, a zapach wskazujący na pochodzenie z kwiatów akacji jest delikatnie wyczuwalny. Jest dobrym źródłem cukrów prostych, łatwo przyswajalnych, jednak posiadających dość niską aktywność antybiotyczną.

Ze względu na swój delikatny smak i aromat jest lubiany nie tylko przez dorosłych, ale i przez dzieci.

Miód ten pozyskiwany jest w okresie kwitnięcia akacji. Miód z kwiatów akacji bogaty jest w naturalne witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, kwas pantotenowy i biotynę, a także liczne minerały: potas, fosfor, żelazo, magnez, wapń, mangan oraz kobalt.

Hipokrates, ojciec medycyny, podobno zawdzięczał swoje długie życie (przeżył 111 lat) regularnemu spożywaniu dużych ilości miodu. Miód spożywany regularnie jako środek profilaktyczny na pewno wesprze organizm w okresach zwiększonej zachorowalności i osłabienia. 

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: miód akacjowy

image

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.

STOSOWANIE

Miód należy stosować regularnie, w celach profilaktycznych. Można go spożywać z pieczywem, dodawać do ciepłej herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych oraz różnych potraw i ciast.

Pamiętać trzeba jednak, że podgrzanie miodu do temperatury wyższej niż 45-50*C niszczy lub dezaktywuje jego czynne biologiczne związki.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście