• Miód akacjowy 1000g

Miód akacjowy posiada bardzo jasny kolor, a barwą i konsystencją przypomina syrop cukrowy. Krystalizuje się bardzo powoli, a to za sprawą dużej zawartości fruktozy w składzie. Przyjmuje wtedy biały albo kremowo-żółty odcień.

39.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 12.9
Paczkomat InPost 12.9
Kurier 14.9
Kurier POBRANIE 19
Dostępność Duża dostępność

Miód akacjowy 1000g

Miód akacjowy posiada bardzo jasny kolor, a barwą i konsystencją przypomina syrop cukrowy. Krystalizuje się bardzo powoli, a to za sprawą dużej zawartości fruktozy w składzie. Przyjmuje wtedy biały albo kremowo-żółty odcień.

Miód akacjowy w smaku jest słodkim, a zapach wskazujący na pochodzenie z kwiatów akacji jest delikatnie wyczuwalny. Jest dobrym źródłem cukrów prostych, łatwo przyswajalnych, jednak posiadających dość niską aktywność antybiotyczną.

Ze względu na swój delikatny smak i aromat jest lubiany nie tylko przez dorosłych, ale i przez dzieci.

Miód ten pozyskiwany jest w okresie kwitnięcia akacji. Miód z kwiatów akacji bogaty jest w naturalne witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, kwas pantotenowy i biotynę, a także liczne minerały: potas, fosfor, żelazo, magnez, wapń, mangan oraz kobalt.

Hipokrates, ojciec medycyny, podobno zawdzięczał swoje długie życie (przeżył 111 lat) regularnemu spożywaniu dużych ilości miodu. Miód spożywany regularnie jako środek profilaktyczny na pewno wesprze organizm w okresach zwiększonej zachorowalności i osłabienia. 

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: miód akacjowy

image

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.

STOSOWANIE

Miód należy stosować regularnie, w celach profilaktycznych. Można go spożywać z pieczywem, dodawać do ciepłej herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych oraz różnych potraw i ciast.

Pamiętać trzeba jednak, że podgrzanie miodu do temperatury wyższej niż 45-50*C niszczy lub dezaktywuje jego czynne biologiczne związki.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście