• Miód lipowy z polskich pasiek 220g

Miód lipowy jest pozyskiwany z nektaru kwiatów lipy, których okres kwitnienia przypada na przełom czerwca i lipca. Oprócz głównych składników, jakimi są cukry proste (glukoza i fruktoza), w swoim składzie zawiera wiele substancji zaliczanych do olejków eterycznych, glikozydów, flawonoidów, garbników i saponin.

13.89
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 24h 15
Kurier InPost POBRANIE 16
Dostępność Średnia dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Miód lipowy jest pozyskiwany z nektaru kwiatów lipy, których okres kwitnienia przypada na przełom czerwca i lipca. Oprócz głównych składników, jakimi są cukry proste (glukoza i fruktoza), w swoim składzie zawiera wiele substancji zaliczanych do olejków eterycznych, glikozydów, flawonoidów, garbników i saponin. Ponadto charakteryzuje się także zawartością znaczących ilości witaminy C oraz witamin z grupy B, beta-karotenu, kwasów organicznych oraz enzymów o antybakteryjnych właściwościach. Cechą wyróżniającą miód lipowy od innych gatunków miodów poza smakiem i aromatem jest jego szybka krystalizacja.

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna-1352kJ/318kcal, tłuszcz-0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone-0 g,węglowodany-79 g, w tym cukry 77 g, białko-<0,5 g, sól-0 g

Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym, nie stanowi wady produktu.

STOSOWANIE

Miód lipowy jest szczególnie polecany w okresach osłabienia oraz w infekcjach górnych i dolnych dróg oddechowych. Może być stosowany m.in. jako dodatek do ciepłych lub zimnych napojów, owsianek, jogurtów, deserów, sosów lub marynat.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście