• Miód spadziowy 1000g

Miód spadziowy w odróżnieniu od innych rodzajów miodu nie powstaje z nektaru kwiatów, a ze spadzi, a więc soku pochodzącego z drzew. Dzięki temu charakteryzuje się wyjątkowym smakiem, a jego główną zaletą są liczne właściwości prozdrowotne.

59.00 -9% 53.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 72 h
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
Kurier 14
Kurier za pobraniem 18
Dostępność Duża dostępność

Kupujesz więcej? Zapytaj o rabat ;-)

Miód spadziowy 1000g

Miód spadziowy w odróżnieniu od innych rodzajów miodu nie powstaje z nektaru kwiatów, a ze spadzi, a więc soku pochodzącego z drzew. Dzięki temu charakteryzuje się wyjątkowym smakiem, a jego główną zaletą są liczne właściwości prozdrowotne.


W sprzedaży możemy znaleźć zatem miód ze spadzi iglastej, jak i liściastej. Odmiany te nie odznaczają się znacznymi różnicami, jeśli chodzi o właściwości. Główne rozbieżności pojawiają się w obrębie zapachu i smaku, dlatego wybór rodzaju miodu spadziowego zależeć może on naszych subiektywnych preferencji.


Miód spadziowy nektarowy to mieszanka miodu spadziowego iglastego lub liściastego i takiego z nektaru roślin miododajnych. Ma ciekawy i charakterystyczny smak, łączący w sobie zalety obu wchodzących w skład mieszanki rodzajów miodu.

Zachowuje on swoje właściwości lecznicze swoich składników, dlatego spisze się doskonale przy schorzeniach serca czy układu krwionośnego oraz przy wszelkich infekcjach i stanach zapalnych. Ten rodzaj miodu pomoże też w walce z zaburzeniami trawienia.

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: Miód spadziowy nektarowy 100%

STOSOWANIE

Podstawowa dzienna dawka miodu dla każdego wynosi 20 g. Miód spożywać można z pieczywem, dodawać do ciepłej (nie gorącej) herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych oraz różnych potraw i ciast.

Udowodniono jednak, że najlepsze efekty otrzymuje się po spożyciu miodu w postaci roztworu wodnego (1 łyżeczka na szklankę letniej wody), przygotowanego na 10 - 12 godzin przed wypiciem.

Pamiętać trzeba, że podgrzanie go do temperatury wyższej, niż 45-50 stopni C niszczy lub dezaktywuje jego czynne biologiczne związki.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w temperaturze do 18°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście