• Olejek cytrynowy esencja - 30ml

Olejek nierafinowany ze skórki świeżej cytryny odznacza się niepowtarzalnym, energetyzującym zapachem. Ten eteryczny olejek otrzymuje się poprzez wyciskanie skórki ze świeżych owoców cytryny.

16.99 -6% 16.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 12.9
Paczkomat InPost 12.9
Kurier 14.9
Kurier POBRANIE 19
Dostępność Duża dostępność

Olejek nierafinowany ze skórki świeżej cytryny odznacza się niepowtarzalnym, energetyzującym zapachem. Ten eteryczny olejek otrzymuje się poprzez wyciskanie skórki ze świeżych owoców cytryny. Olejek cytrynowy znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym m.in. w produkcji kremów, balsamów do ciała, olejków do włosów, preparatów do kąpieli, perfum. Bywa też stosowany do wykonania aromaterapii. Rozcieńczony z bazowym olejkiem może służyć, jako olejek do masażu.

Może być stosowany w produkcji domowych kosmetyków oczyszczających do włosów. Jest używany w przypadku tłustej skóry głowy i włosów przetłuszczających. Powinien być używany po rozcieńczeniu z olejkiem bazowym.

Doskonale sprawdzi się jako odżywka do paznokci i preparat pielęgnacyjny do skórek.

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

Citrus limon peel oil 100%

STOSOWANIE

Wykorzystanie olejku cytrynowego w kosmetyce

  • dodatek do kremów, balsamów
  • dodatek do toników oczyszczających
  • po rozcieńczeniu z olejkiem bazowym, może być używany, jako olejek do masażu
  • kąpiel aromaterapeutyczna – świeży zapach cytryny dodaje energii, odświeża, nadaje skórze piękny zapach
  • olejek eteryczny poprawiający wygląd skóry
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście