• Olejek goździkowy 30 ml | ANTYSEPTYCZNY

Olejek goździkowy wykazuje bardzo pozytywny wpływ na wygląd skóry, ale i także na samopoczucie człowieka. Przede wszystkim znany jest z właściwości odkażających, przeciwbakteryjnych i przeciwgrzybiczych.

18.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 12.9
Paczkomat InPost 12.9
Kurier 14.9
Kurier POBRANIE 19
Dostępność Duża dostępność

Właściwości olejku goździkowego

Olejek goździkowy wykazuje bardzo pozytywny wpływ na wygląd skóry, ale i także na samopoczucie człowieka. Przede wszystkim znany jest z właściwości odkażających, przeciwbakteryjnych i przeciwgrzybiczych. Z tego powodu, od lat stosowany jest w fitoterapiach, jako podstawa leczenia np. trudno gojących się raz oraz innych problemów skórnych.

Znajduje on również zastosowanie w terapii grzybicy skóry, a nawet świerzbu. Wiele źródeł donosi, iż lekko rozcieńczony olej goździkowy w krótkim czasie jest w stanie załagodzić ból oraz uczucie swędzenia towarzyszący ugryzieniu komara.

Olej pozyskiwany z cennych goździków może zwalczać bakterie należące do gatunku E. Coli, a nawet gronkowca. Z tego powodu, produkty te wykorzystywane są w leczeniu widocznych zmian trądzikowych. Olej goździkowy jest dobrze tolerowany przez skórę człowieka.

Podobnie jak goździki, tak i olejek z nich otrzymywany, uznawany jest za ceniony składnik pomagający utrzymać prawidłową higieny jamy ustnej. Substancje w nim zawarte cechują się działaniem bakteriobójczym oraz przeciwbólowym. Dlatego też, rozcieńczony olej goździkowy można stosować miejscowo na bolący ząb lub w formie odkażającej płukanki, która jednocześnie może równieżodświeżać oddech.

Olej goździkowy – zastosowanie w kosmetyce

Olej goździkowy świetnie wpasowuje się w przemyśle kosmetycznym gdzie znajduje szerokie zastosowanie. Wykorzystywany jest on:

  • w produkcji perfum,
  • środków do pielęgnacji ciała,
  • kremów, balsamów oraz olejków,
  • maści leczniczych przeznaczonych do pielęgnacji cery trądzikowej.

Inne zastosowanie oleju goździkowego

Cechą wyróżniającą olejek goździkowy jest jego niepowtarzalnym zapachem. Dlatego też, znajduje zastosowanie w czasie zabiegów aromaterapii. Ponadto, jest on składnikiem mieszanek olejów przeznaczonych do masażu ciała oraz kąpieli odprężających. Po bardzo dużym rozcieńczeniu, olej z goździków może z powodzeniem posłużyć jako odświeżacz powietrza. Zdarza się, iż jest on również wykorzystywany podczas produkcji past do zębów oraz niektórych środków farmaceutycznych o działaniu przeciwbólowym.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście
  • Sklep zamknięty

Sklep został tymczasowo deaktywowany, prosimy spróbować za kilka dni.