• Olejek marchewkowy 100 ml

Olej marchewkowy to surowiec kosmetyczny. Produkt stanowi wyciąg z komórek marchwi, jest bogaty w naturalny beta-karoten, witaminę B, C, E i F oraz minerały i kwasy tłuszczowe.

10.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 24h 15
Kurier InPost POBRANIE 20
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Olej marchewkowy  to surowiec kosmetyczny. Produkt stanowi wyciąg z komórek marchwi, jest bogaty w naturalny beta-karoten, witaminę B, C, E i F oraz minerały i kwasy tłuszczowe.
OLEJ MARCHEWKOWY - SKÓRA
Posiada wyrazisty zapach. Beta-karoten jest to składnik, który znacznie poprawia koloryt cery, pogłębia i utrwala wygląd opalenizny. W naturalny sposób pobudza wydzielanie pigmentu, przez co skóra staje się bardziej złocista. Karoteny znajdujące się w oleju marchewkowym przyspieszają proces opalania. To dlatego olejek jest częstym dodatkiem do kosmetyków brązujących i olejków po opalaniu. Nadaje skórze pięknego, złocistego połysku. Dodatkowo neutralizuje działanie wolnych rodników i chroni przed promieniowaniem UV. Olej marchewkowy pomaga odżywić, nawilżyć i natłuścić skórę. 
Witamina E wchodząca w skład olejku zwalcza wolne rodniki, a co za tym idzie hamuje procesy starzenia się komórek organizmu, w tym skóry. Z tego powodu produkt polecany jest szczególnie w pielęgnacji skóry dojrzałej. Witamina E jako silny antyoksydant pomaga także złagodzić objawy poparzeń wywołanych nadmiernym kontaktem z silnymi promieniami słonecznymi.
Witamina A to kolejny składnik niezbędny w zachowaniu dobrej kondycji skóry, włosów i paznokci. Usprawnia także produkcję kolagenu.
OLEJ MARCHEWKOWY - WŁOSY
Oprócz tego, że olejek marchewkowy doskonale pielęgnuje skórę, sprawdzi się również do stosowania w formie odżywki do włosów.Nadaje im sprężystości i pięknego blasu, a także chroni je przed szkodliwym działaniem słońca, dzięki wspominanym wcześniej składnikom. 

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

Składniki: Macerat korzenia marchwi i oleju słonecznikowego

STOSOWANIE

Wykorzystanie oleju marchewkowego w kosmetyce

  • do pielęgnacji skóry zmęczonej, wysuszonej, po opalaniu lub długotrwałej kąpieli
  • odżywka na twarz, szyję, dekolt
  • olejek do masażu
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście