• Olejek z pestek moreli rafinowany 100ml

Olej z pestek moreli otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Ma jasny, lekko żółty kolor. Jego zapach jest delikatnie orzechowy, z nutą migdałowo-marcepanową. Olej z pestek moreli jest źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, B i E.

9.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 11.9
Paczkomaty InPost 11.9
Kurier 24h 14
Kurier 48 za pobraniem 15
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Olej z pestek moreli otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Ma jasny, lekko żółty kolor. Jego zapach jest delikatnie orzechowy, z nutą migdałowo-marcepanową. Olej z pestek moreli jest źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, B i E.  

W jego skład wchodzi także witamina B17, czyli tzw. amigdalina. Obecność olejku z pestek moreli możemy zauważyć często na liście składników pielęgnacyjnych jak np. kremy, oleje, mydła, czy balsamy. Produkt świetnie sprawdzi się także w roli bazy do domowych kosmetyków.


DZIAŁANIE

  • olejek bardzo dobrze się wchłania, przez co po jego aplikacji na skórze nie pozostaje tłusty film
  • nadaje się do każdego typu cery
  • sprawdzi się również jako baza pod makijaż
  • dzięki bogactwu pielęgnacyjnych składników, olejek dogłębnie odżywia skórę
  • można stosować go jako wcierkę do włosów i skóry głowy
  • nadaje włosom blasku i miękkości
  • produkt posłużyć może również jako olejek do zabiegu olejowania włosów

STOSOWANIE

Wykorzystanie oleju z pestek moreli w kosmetyce

  • maseczka odżywcza na suche i zniszczone włosy
  • balsam do ciała, po kąpieli
  • dodatek do kąpieli
  • kosmetyk nawilżający skórę
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście