• Olejek ze słodkich migdałów rafinowany 100ml

Olejek rafinowany jest wytłaczany ze słodkich nasion migdałowca. Ma bursztynowy kolor i niezbyt mocny, ale przyjemny zapach. To jeden z najstarszych i najlepszych surowców kosmetycznych.

12.30 -15% 10.49
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 24h 15
Kurier InPost POBRANIE 20
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Olej jest wytłaczany ze słodkich nasion migdałowca. Ma bursztynowy kolor i niezbyt mocny, ale przyjemny zapach. To jeden z najstarszych i najlepszych surowców kosmetycznych.
Składniki zawarte w oleju mają wysokie zdolności nawilżania skóry – wśród nich znajdują się witaminy: A, B1, B6, B2, D i E, a także kwas oleinowy i linolowy. Produkt łatwo wchłania się w skórę.

Jego działanie jest zbliżone do działania olejku arganowego. Jest stosowany w celu regeneracji suchych i zniszczonych włosów, dlatego spotkamy go w wielu odżywkach. Aplikacja olejku migdałowego jest niezwykle prosta. Wystarczy odrobinę wetrzeć w końcówki włosów, a po wchłonięciu je umyć. Produkt można także stosować jako wcierkę do skóry głowy (wzmacnia cebulki) oraz jako olejek do zabiegu olejowania włosów. Posiada właściwości nawilżające, dlatego wchodzi w skład kremów i balsamów. Można używać go jako preparatu do demakijażu albo kosmetyku do masażu.

Wykorzystanie oleju ze słodkich migdałów w kosmetyce:

  • olejek do masażu
  • baza wielu kosmetyków – lotionów, balsamów
  • składnik mydeł (olejek łatwo się zmydla)
 
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście