• Oliwki z Wasabi 120g BERNAL

Oliwki z Wasabi 120 g BERNAL - bogate źródło cennych kwasów tłuszczowych o przyjemnym ostrym smaku

8.90 -34% 5.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 24h 15
Kurier InPost POBRANIE 16
Dostępność Średnia dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Oliwki z Wasabi 120 g BERNAL

Czy wiesz, że kolor oliwek nie zależy od ich rodzaju, choć istnieje oczywiście wiele odmian tych owoców. Barwa związana jest z momentem zbioru lub sposobem obróbki oliwek. Zielone oliwki to owoce zebrane, zanim dojrzeją, ale już po tym kiedy osiągną właściwą wielkość. Czerwone (lub brązowawe czy z odcieniem fioletowym) to oliwki zebrane w następnym stadium dojrzewania, ale jeszcze przed osiągnięciem pełnej dojrzałości. Dojrzałe są dopiero czarne (lub bardzo ciemnobrązowe) oliwki.
 
Oliwki, mimo że sąbogatym źródłem kwasów tłuszczowych to produkt niskokaloryczny. 25 g czyli 10 oliwek to zaledwie 37 kcal. W takiej porcji otrzymujemy cały pakiet odżywczych składników. Przede wszystkim zawierają dużo dobroczynnego kwasu oleinowy. Oliwki bogate są w witaminy z grupy B ważne dla dobrej kondycji skóry, układu nerwowego i przemiany materii oraz prowitaminy A, witaminy C i E - czyli całego pakietu ochronnego przed działaniem wolnych rodników.

Oliwki zawierają też cenne minerały: fosfor, potas, żelazo, miedź i sporo błonnika. Zwykle nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale oliwki, które jemy, są kiszone - mają więc wszelkie zalety kiszonek: poprawianie odporności, korzystny wpływ na florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz, jak się ostatnio okazało, działanie przeciwdepresyjne.
 
Wasabi to japoński chrzan o pastelowym zielonym kolorze używany w kuchni japońskiej, szczególnie jako dodatek do sushi. Sam jest bardzo ostry w smaku, ale dodany do innych potraw dodaje im przyjemnej pikantności.

SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE

woda, zielone oliwki manzanilla, wasabi 9,5% [woda, wasabi 8% i stabilizator: alginian sodu], sól, wzmacniacz smaku E621, E635, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy

STOSOWANIE

Hiszpańskie zielone oliwki nadziewane wasabi mają przyjemnie pikantny smak i świetnie nadają się jako przekąska lub jako przystawka - do sałatek, kremów, tapasów, tapenad, tortilli, kanapek i muffinek. Doskonale nadają się również jako dodatek do dań głównych.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, nie wystawiaj bezpośrednio na działanie promieni słonecznych. Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć w przeciągu 7 dni.

PRZECIWWSKAZANIA

Zawiera ryby. Może zawierać pestki i śladowe ilości migdałów.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście