• Rzodkiewka nasiona na kiełki 20g TORAF

3.90
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 24h 15
Kurier InPost POBRANIE 16
Dostępność Duża dostępność

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon
Naturalne źródło zdrowia i witalności
wysoka zawartość witaminy C (2-krotnie wyższa niż w przypadku korzenia rzodkiewki)
ostry, pieprzny, wyrazisty smak

Przygotowanie kiełków: Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-7 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.  Inną metodą produkcji kiełków jest ich produkcja w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona, następnie przesypać je do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, następnie zlać wodę, nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nienasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3 cm, po 3-7 dniach.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście