• S.O.S. dla stawów. Wsparcie żywieniowe w chorobach reumatycznych

Format
28.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki Brak
Dostępność Mało

Dziękuję za wsparcie!

Zostaw telefon

Zastanawiasz się, czy pomogą Ci reklamowane w mediach tabletki i maści? Masz wątpliwości, co powinieneś jeść, aby sobie pomóc? Czy w ogóle dieta może być sposobem na Twoje dolegliwości? Autorki, dietetyczki kliniczne, rozprawiają się z mitami, które narosły wokół schorzeń stawów. Podają praktyczne wskazówki, co może ulżyć w bólu, a co będzie nasilać dolegliwości. Bardzo szczegółowo omawiają sposób odżywiania, który wspomaga leczenie: jakie produkty włączyć do swojego menu? Jakich lepiej unikać? Aby ułatwić stosowanie zaleceń, proponują gotowy jadłospis na dwa tygodnie oraz kilkadziesiąt przepisów na codzienne potrawy.

Katarzyna Olejniczak, dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Właścicielka poradni OLMED i współautorka portalu dietetykapediatryczna.pl. Na co dzień pracuje w poradni w Jaworznie i Mysłowicach, współpracując z lekarzami różnych specjalności. Oprócz pracy w poradni prowadzi szkolenia dla dzieci i młodzieży, jest współautorem bajek edukacyjnych.

Anna Piekarczyk, dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Członek Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN). Autorka wielu publikacji o tematyce dietoterapii i medycyny żywienia. Prowadzi stronę internetową oraz poradnię dietetyczną online pod adresem www.studiozycia.pl.


Bezpłatny fragment:
EPUB
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście