• Ziemia okrzemkowa 500g SPOŻYWCZA - źródło KRZEMU

Ziemia okrzemkowa to skały organogeniczne, powstałe z pancerzyków glonów jednokomórkowych okrzemek. Zawiera szczątki innych organizmów, detrytyczny kwarc, substancje iglaste i związki żelaza. Jest biała lub ma barwę żółto - białą i miękką konsystencję o charakterze porowatym.

Brak towaru
19.97
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48 h
Cena przesyłki 13
Paczkomaty InPost 13
Kurier 24h 15
Kurier InPost POBRANIE 16
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Ziemia okrzemkowa to skały organogeniczne, powstałe z pancerzyków glonów jednokomórkowych okrzemek. Zawiera szczątki innych organizmów, detrytyczny kwarc, substancje iglaste i związki żelaza. Jest biała lub ma barwę żółto - białą i miękką konsystencję o charakterze porowatym.

Ziemia okrzemkowa spożywcza nazywana jest ziemią diatomową lub diatomitem. Jest specjalnie oczyszczana, by mogła mieć zastosowanie w celach spożywczych. Zawiera 85% krzemionki, która jest źródłem naturalnego krzemu, istotnego dla pracy całego organizmu. Zawiera też wapń, sód, magnez, żelazo i inne mikroelementy.

Ziemia okrzemkowa ma zastosowanie w oczyszczaniu organizmu ze szkodliwych bakterii i pasożytów. Badania naukowe z 1972 r., które prowadził dr Carlisle dowiodły, że dieta uboga w krzem może prowadzić do deformacji szkieletu. Kolejne - w 1993 r. dowiodły, że z użyciem krzemu można poprawiać gęstość kości udowej u kobiet chorych na osteoporozę. Obecnie przyjmuje się, że ziemia okrzemkowa wpływa na właściwą pracę serca i obniżenie poziomu cholesterolu (z uwagi na zawartość: wapnia, krzemu, żelaza i magnezu). Jej regularne spożywanie jest uważane za wspomagające w neutralizowaniu bakterii i pasożytów. 

ZASTOSOWANIE

1 – 2 łyżki wymieszać z ulubionym napojem. Zaleca się stosować produkt raz dziennie – rano, przed posiłkiem.

Kraj pochodzenia: Indie

 

Przechowywać w suchym miejscu.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie specjaliście